Op onze paardenhouderij organiseren wij voor jonge kinderen die willen beginnen met ponyrijden opstapcursussen. Tijdens deze cursus gaan we spelenderwijs de eerste stapjes zetten naar een fantastische carrière in de paardensport.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar met weinig of geen rijervaring die kennis willen maken met de paardensport. De cursus bestaat uit 8 privélessen van 45 minuten die in overleg met Daniella worden afgesproken. Tijdens de cursus gaan we de volgende basisvaardigheden behandelen, hoe ga je met een pony om, een halster omdoen, poetsen, zadelen, hoofdstel omdoen, hoeven krabben enz.

Ook maken we de kinderen vertrouwd met de pony door in de bak of langs de weg te wandelen. In onze buitenbak gaan we de eerste stapjes maken op de pony en gaan we leren ''figuren'' te sturen. 

Deze cursus geven wij individueel in een gemoedelijke sfeer waarbij per kind wordt gekeken welke vaardigheden de meeste aandacht krijgen. De kosten van de opstapcursus zijn € 100,00 voor 8 privélessen van 45 minuten inclusief gebruik van veiligheidshelm en poetsspulletjes. De leskaart is 3.5 maand geldig.

Opstapcursus